Cecilie og Ove åpnet gårdsbutikk: – Stor etterspørsel etter lokal mat

Publisert av Krister Sandaker Tårn: 19.11.24

Etter over ett år med planlegging, og kontinuerlig arbeid over tid, var det et stolt par som åpnet dørene fredag.
– Det er veldig gøy å endelig være ferdig med butikken, sier gårdsgutten Ove stolt. Han innrømmer at det er stort å gjøre dette på gården han har vokst opp og lært det han kan om dyr, mat og gårdsbruk. 

– Det har bestandig vært en tanke å drive familiegården videre. Jeg og Cecilie følte at vi sto overfor to valg da vi overtok, og det var å enten investere stort for å bygge ut fjøset og drive tradisjonelt, eller ta i bruk den kunnskapen vi har fra dagligvaren å gå den veien vi nå har gjort, sier han videre.

Tatt sin tid
Ove og Cecilie kom inn på gården som femte generasjon i 2023, hvor de overtok for Oves foreldre, Tor Arne og Bodil Mannsverk. Da kombinerte de jobben med jobb i dagligvare, hvor Ove var butikksjef på Coop Extra Elvebakken. Men i starten av 2024 ble jobben på Elvebakken sagt opp, og han satser fullt på familiegården. 
– Gud vet hvor mye tid det har tatt å bygge opp butikken, skratter Ove før han tenker seg om; – Vi begynte for fullt etter jordbærsesongen i år, og så har vi tatt det litt nå og da. Det har vært spesielt mye de siste ti ukene, og nå er vi endelig ferdig.

– Vil tilby lokal mat med høy kvalitet
Han forklarer at det å etablere gårdsbutikk var noe av det første de ønsket å gjøre. – Det handler om at vi ønsker å tilby rene varer med høy kvalitet. Folk vet hvor kjøttet vi selger kommer fra – nemlig her fra gården. Etterspørselen etter lokal og ren mat har vært veldig stor.
Tidligere i sommer begynte gården å samarbeide med den populære restauranten Erica, hvor restauranten har laget matrett av gårdens burgere og dessert av deres jordbær. 

– Der går det så det suser, så denne type mat er veldig i tiden.

– Etter alle årene mine i dagligvaren har jeg sett på utviklingen at maten blir gradvis litt dårligere og kjedeligere. Det er fint med mat som er kjapp å lage, men man må ikke glemme de gode, gamle oppskriftene, legger han til.

Flere samarbeid
Og det er nettopp slik mat de har på gårdsbutikken. Her er det lokale råvarer fra gården i Tverrelvdalen. I tillegg har de inngått samarbeid med flere andre lokale og norske leverandører. Da blant annet Nordnorsk kjøtt, og Nordlysmat. 

– Vi har i tillegg samarbeid med mange flere enn dem, men på grunn av vær og vind fikk vi dem ikke inn i butikken før denne helga. Blant annet så får vi inn kaffe fra Nordreisa, og varer fra en eplegård på Rygge. I tillegg så har vi håndlaget godteri og mye mer forskjellig.

Vil skape et samlingspunkt
Før åpningen fredag har de brukt et annet rom til å selge varer fra gården. Også der har etterspørselen vært stor, men de innrømmer at det er fint å åpne i en helt ny butikk. 
– Butikken har blitt veldig bra, og vi er utrolig fornøyde. I rommet var det faktisk en gammel tre-silo tidligere, og det har ikke vært brukt på minst ti år. Nå har det blitt en fin gårdsbutikk, smiler han. 
Men han avslører også at gårdsbutikken bare er første ledd i en større satsing de planlegger på gården. De har nemlig flere store planer for 2025, uten at han kan røpe noe mer enn det. 

– Vi ønsker å skape en plass, spesielt på sommeren, hvor familier kan ta med seg barna og ha et samlingspunkt. Her skal de kunne møtes, se på dyrene og lære hvor maten kommer fra. Vi ønsker å skape opplevelser her, sier Ove før han avslutter; – Jeg håper folk ønsker å bruke oss, og setter pris på det vi har lagt til rette for her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen